J.W. Huisman

Huisarts:

Mijn naam is Jan Waling Huisman .

In 1985 studeerde ik af als leraar lichamelijke opvoeding, waarna ik als dienstplichtig militair 16 maanden als sportinstructeur heb gewerkt bij defensie. Van 1988 tot en met 1995 studeerde ik geneeskunde aan de Rijks Universiteit te Groningen en in het St Elisabeth ziekenhuis te Curaçao.

Vervolgens heb in 2 jaar de tropenopleiding afgerond in het Tjongerschans ziekenhuis te Heerenveen. Door omstandigheden ben ik niet uitgezonden naar een ontwikkelingsland maar ben begonnen met de huisartsen opleiding te Groningen, welke ik medio 1999 afrondde. Na wat waarnemingen in het Noorden van het land heb ik in april 2000 de huisartsenpraktijk van Kees Lugtmeijer overgenomen.

Ik ben geassocieerd met Guus Blok en wij werken samen met 2 vrouwelijke collegae in de praktijk. Ons team bestaat verder uit 5 praktijk assistentes en 2 praktijkverpleegkundigen. Regelmatig zijn er stagiaires die wij opleiden als doktersassistente.

Onze praktijk is ook verbonden aan het huisartseninstituut te Groningen. Dit houdt in dat een huisarts in opleiding hier een jaar stage loopt en zelfstandig spreekuren doet.

Wij zijn voor de avond nacht en weekend diensten aangesloten bij de dokterswacht Friesland.

Mijn aandachtsgebied binnen de huisartsengeneeskunde is het houdings en bewegings apparaat en sportgeneeskunde.

In april 2011 rondde ik de kaderopleiding houding en bewegings apparaat en sportgeneeskunde af. Een 2 jarige opleiding aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Momenteel ben ik bezig met het opzetten van een anderhalflijn zorgpoli voor mensen met klachten aan het houdings en bewegings apparaat.  Dit is vooral bedoeld als ondersteuning voor huisartsen uit onze regio. Ik zal gaan samenwerken met specialisten uit het MCL.